друкувати


На Миколаївщині склали план протидії рейдерам

21 червня 2018, 11:37

Голова Миколаївської обласної адміністрації Олексій Савченко після антирейдерського засідання  запевнив, що керівництво Миколаївщини зробить усе належне, аби вирішити ситуацію навколо захоплення ТОВ «НЕСТ» та працювати над тим, щоб подібне в області не повторювалося. Про це повідомляє прес-служба ГО «Бізнес-варта».

Нагадаємо, що вчора в Миколаєві представники ГО «Бізнес-варта», юристи, депутати та бізнес-омбудсмени зустрілися з головою Миколаївської обласної державної адміністрації, обласним прокурором та силовиками з приводу рейдерського захоплення ТОВ «НЕСТ».

Також минулого тижня у парламенті закликали правоохоронців розібратися з рейдерством «Братського маслопереробного заводу». Зокрема, народний депутат від  «Самопомочі», голова ради ГО «Бізнес-Варта», народний депутат Іван Мірошніченко звернувся до правоохоронців з вимогою прискорити законодавче врегулювання ситуації з рейдерським захопленням «Братського маслопресового заводу».

За даними «Бізнес-Варти», довкола цього заводу триває два тижні гостре  протистояння між рейдерами  і реальними власниками заводу. В результаті аграрне підприємство втратило обладнання на мільйони гривень.

Варто подякувати голові Миколаївської облдержадміністрації Олексію Савченку, який провів цю зустріч у рамках засідання регіональної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглиненню і захопленню підприємств та висловив підтримку діям правозахисників у цій ситуації, – ідеться в повідомленні.

Позиція делегації депутатів та громадських діячів була чіткою і зрозумілою: необхідно якомога швидше зробити все, аби законні власники #підприємств Миколаївщини відчули себе захищеними від рейдерських атак, інвестори не боялися вкладати гроші в економіку області, а злочинці несли справедливе покарання.

Повідомляється, що обласні правоохоронці також висловили готовність усіляко сприяти завершенню конфлікту.