друкувати


АМКУ досліджує ринок соняшникової олії

20 червня 2018, 18:02

Антимонопольний комітет України приступив до економіко-правового аналізу бутильованої соняшникової олії. Про це УНН повідомили у прес-службі АМКУ.

Нагадаємо, що Українська асоціація постачальників торговельних мереж звернулася до Антимонопольного комітету України у зв’язку з можливою картельною змовою на ринку соняшникової олії

В повідомленні ідеться, що у рамках дослідження ринку, Комітет скерував низку вимог про надання інформації до учасників ринку.

Також в прес-службі АМКУ повідомляється, що станом на 15.06.2018 Комітетом проводиться економіко-правовий аналіз частково отриманої від учасників ринку інформації, за результатами якої буде зроблено відповідний висновок щодо наявності/відсутності порушень законодавства про захист економічної конкуренції на ринку олії соняшникової рафінованої бутильованої та повідомлено громадськість.

Раніше експерти закликали АМКУ розібратися, чому в Україні продають соняшникову олію дорожче, ніж за кордоном.

Починаючи із квітня цього року світовий ринок цього продукту показує незначне, але падіння, десь 10-15 доларів на тонні. Поряд з цим в Україні вартість соняшникової олії з того ж самого квітня зростає. Лише з початку червня в українських магазинах вартість продукту зросла десь на 40 копійок на літрі. Це не критично, але коли це відбувається не перший місяць, а протягом останніх трьох, можна говорити про певну закономірність і сформовану тенденцію. Саме це питання має дослідити АМКУ, — цитує УНН голову Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка.