друкувати


Українське морозиво – високої якості, – дослідження

21 червня 2018, 08:22

Результати дослідження українського морозива показали, що воно – високої якості та повністю відповідає нормам і вимогам нормативних документів (ідеться про протестовані зразки). Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, що на думку виконавчого директора Союзу споживачів України Максима Несміянова, вітчизняна система контролю якості морозива – на низькому рівні

В повідомленні ідеться, що Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» спільно з підприємствами в черговий раз протестували морозиво і заморожені напівфабрикати українських брендів. Так, у торгових мережах було відібрано 8 зразків морозива від 5-ти українських виробників, а також 2 зразки заморожених напівфабрикатів від 2-х виробників.

Зразки були протестовані в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками. За результатами досліджень, всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам нормативних документів.