друкувати


Неправомірно призначений уряд тільки відтермінував дочасні парламентські вибори — Івченко

18 квітня 2016, 12:19

На сьогодні утворенням нового уряду політичну кризу в країні не ліквідовано, відбулася лише її мутація. Про це повідомив висловив народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко під час ефіру на «5 каналі».

«Якщо уряд Яценюка був створений у ситуації високої суспільної довіри до нього, а вже в ході своєї діяльності цю довіру втратив, то новопризначений уряд починає з того, що рівень довіри до нього близький до нуля. Маємо уряд народної недовіри», — сказав політик.

Він зауважив, що «публічне шахрайство, до якого вдалися БПП і «Народний фронт», протискаючи у Верховній Раді голосування за новопризначений уряд, визначає недовіру до нього як з боку парламенту, так і з боку суспільства».

«Незаконно утворений уряд може у будь-який момент бути визнаний нелегітимним. І потрібно розуміти, що всі законопроекти та рішення, які були прийняті за час його роботи, будуть теж незаконними», — припустив народний депутат.

Для того, аби попередити цю ситуацію, «Батьківщина» готує подання до Конституційного суду України щодо неконституційності призначення прем’єр-міністра та складу уряду.

«Необхідність дочасних виборів зі створенням уряду лише відкладено, а не усунуто. І чим скоріше це відбудеться, тим більше помилок нам вдасться уникнути», — наголосив Івченко.