друкувати


З аграрними розписками в Україні почали працювати чотири банки

20 червня 2018, 08:31

В Україні з аграрними розписками вже працюють чотири банківські установи – Piraeus Bank, OTP Bank, Agroprosperis Bank та Правекс Банк. Про це повідомляє Національний прес-клуб «Українська перспектива».

Нагадаємо, що за три роки аграрії залучили 2,85 млрд грн завдяки аграрним розпискам.

В повідомленні ідеться, що банки в Україні тривалий час орієнтувалися на співпрацю з потужними сільгосппідприємствами. Зазвичай останні позичали великі суми і гарантували їх повернення достатнім заставним майном. Проте кількість таких підприємств у національному агросекторі є доволі обмеженою, і це спонукало банківські установи до пошуку нових партнерів.

Тож останнім часом вони активніше зважають на потреби в коштах малих і середніх сільгоспвиробників і підлаштовують під них свою роботу.

За даними Проекту IFC «Аграрні розписки в Україні», станом на середину червня поточного року в Україні загалом видано 587 аграрних розписок. Загальна сума позик, залучених за новим інструментом кредитування, сягнула 3,67 млрд. грн, - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що значний внесок до неї зробили саме банківські установи.

Упродовж поточного року вже оформлено 405 аграрних розписок на суму 2,49 млрд. грн. Новий фінансовий інструмент Проект IFC «Аграрні розписки в Україні» впроваджує спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства та Міністерством юстиції за фінансової підтримки Уряду Швейцарії.