друкувати


У Глухові стартувала аграрна конференція Мішеля Терещенка — офіційно

18 квітня 2016, 11:09

У м. Глухів Сумської області стартувала дводенна національна аграрна конференція «Як успішно впровадити аграрну реформу?». Її ініціатор — глухівський мер Мішель Терещенко, нащадок славнозвісного роду цукровиробників-емігрантів Терещенків. Серед гостей — українські та іноземні експерти.

Захід відбувся за підтримки голови правління «СварогВестГруп» Андрія Гордійчука. «Цей захід буде знаковий для агросектору, в якому сьогодні відбуваються важливі зміни. І Сумщина буде однією з першою в освоєнні цих змін», — говорить Гордійчук.

Дивіться також фотозвіт: Національна аграрна конференція «Як успішно впровадити аграрну реформу»

«Глухів має стати прикладом успішного міста, куди пройшов новий менеджменті. Сумщина займає перші місця в АПК: зібрали більше 1 млн т озимих, у 2015 році ми стали третіми з виробництва кукурудзи, сьомі — з вирощування по ВРХ. Потрібно також у регіоні створювати аграрні кооперативи. Також важлива підтримка малого і середнього бізнесу, особливо, в агросекторі. Це лише початок великого довго шляху, результатом якого с тане підвищення авторитету місцевої влади і регіону, а це принесе нові робочі місця та інвестиції. Глухівщина має стати центром реформ не тільки на Сумщини, але й в усій Україні», — говорить голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

Очільник Сумської облради Семен Салатенко додав: «У області сільське господарство є головним наповнювач місцевого бюджету. У нас забрали надходження від нафти і вихід лише один — розвивати АПК. Думаю, що цей захід принесе регіону нові інновації та інвестиції».