друкувати


Україні не бачити грошей інвесторів, допоки не назначать нового аграрного міністра

19 червня 2018, 10:31

Через відсутність міністра аграрної політики та продовольства України інвестори втрачають інтерес, зриваються проекти та гранти. Про це повідомляє Kurkul.com.

«Багато грантових міжнародних проектів «зриваються». Європейці просто не розуміють хто буде особисто відповідати за виділені кошти, коли немає профільного міністра. Через це розвиток багатьох програм і напрямків гальмується або й взагалі зупинено», ― повідомляє джерело.

Нагадаємо, що колишній міністр аграрної політики Тарас Кутовий склав повноваження 23 травня 2017 року. Максим Мартинюк наголосив, що не підсиджує Кутового.

Один з посадовців, який попросив не називати його імені, зауважив, що статус виконуючого обов’язки не дає потрібних повноважень та, відповідно, знімає повноту відповідальності з нинішнього очільника міністерства Максима Мартинюка.

Як доказ небезпідставних побоювань інвесторів, наші джерела наводять приклад Уляни Супрун, повноваження якої навіть були поставлені під сумнів Господарським судом Києва.

«Чи може інвестор бути впевнений у цільовому використанні своїх коштів, або що грант дійсно піде на розвиток галузі, а не комусь у кишеню, якщо навіть підпис в.о. міністра можна оскаржити в суді і він сам не може відповідати за виконання прийнятих рішень?», ― говорить один із чиновників міністерства.