друкувати


В найближчі 10 років попит на молоко зросте на 35%

19 червня 2018, 08:30

Міжнародні експерти прогнозують збільшення виробництва і попиту молока до 2030 року у світі на 35%. Про це заявив керуючий директор IFCN (Міжнародної мережі порівняльного аналізу діяльності фермерських господарств), доктор Торстен Хемме, пише dairynews

Нагадаємо, що Україна до 2025 року може довести поголів’я молочних корів до 2,76 млн голів.

В повідомленні ідеться, що сьогодні у світі виробляється близько 876 мільйонів тонн молока на рік. Засновник IFCN підкреслив, що підвищений попит буде покриватися за рахунок більш високої світової пропозиції молока.

Експерти дослідницької мережі впевнені, що ферми будуть інтенсифікувати свої системи виробництва.

Ринку буде потрібно більше молока. Зростання попиту обумовлене не тільки збільшенням кількості людей, що живуть на планеті, але і збільшенням споживання на душу населення через зростання добробуту і світових інвестицій в розвиток виробництва молочних продуктів. До 2030 року IFCN прогнозує збільшення виробництва молока і попиту в цілому на 35% , — заявив керуючий директор IFCN, доктор Торстен Хемме.

Також повідомляється, що у короткостроковій перспективі аналітики очікують постійного зростання поставок молока в усьому світі. У 2017 році світове виробництво молока зросло майже на 4%, що значно вище динаміки зростання 2016 року. Однак в 2018 році темпи значно сповільняться.

Ключовими факторами уповільнення темпів зростання виробництва молока в 2018 році є аномальні погодні умови в Новій Зеландії, ЄС і Аргентині, а також складна економічна ситуація молочних фермерів США.

У другій половині 2018 року IFCN прогнозує, що зростання попиту і пропозиції буде більш узгодженим, з очікуваним світовим рівнем цін на молоко в $35-37 або €30-32 за 100 кг молока.