друкувати


Зняття мораторію без пакета «конкурентних умов» збіднить українців

19 червня 2018, 07:30

В Україні немає платоспроможного покупця, а відтак і необхідних умов конкуренції для зняття мораторію на землі. Про це розповів народний депутат України, заступник голови комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко в ексклюзивному коментарі для AgroPolit.com під час проведення всеукраїнського форуму «Новий курс України».

Нагадаємо, що цими вихідними в Києві відбувся Всеукраїнський форум «Новий курс України», який очолила лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Вона закликає не гратися з українською землею і поки що не знімати мораторій на землі. «Батьківщина» разом з ГС «Всеукраїнська аграрна рада» та «Аграрний Союз України» підписали Всеукраїнський меморандум «Новий аграрний курс України». Тимошенко визначила 3 ключові аграрні питання власного «нового курсу».

«Давайте сформуємо цю конкуренцію, тоді буде збільшена й орендна плата, збільшені можливості домогосподарств або тих, хто сам буде обробляти землю, тоді зовсім інша система», – рекомендує він.

Івченко підтвердив, що загальна стратегія, щодо ринку землі залишається – «Батьківщина» не буде відстоювати зняття мораторію.

Нагадаємо, що на Україну тиснуть цим питанням, Європейський суд прийняв рішення про скасування мораторію на землі.

«Що більше аграрне виробництво, то більше має відбуватися розвиток сількогосподарських територій, це має бути взаємопов’язано», – зазначає депутат.