друкувати


Земля, кредитування та кооперативи — новий «мейнстрім» аграрного курсу

18 червня 2018, 11:03

Україні запропонували новий план розвитку агросектору в довготривалій перспективі, який складається з 4 основних кроків. Про це заявила під час виступу на всеукраїнському форумі лідерка партії «Батьківщина», докладніше читайте в ексклюзивному матеріалі «Новий курс оновленої Юлії Тимошенко: від політики до агросектору».

Нагадаємо, що нещодавно політсила підписала меморандум разом із ГС «Всеукраїнська аграрна рада» та «Аграрний Союз України» щодо проведення реформ у сільському господарстві та забезпеченні розвитку сільських територій.

Майбутнє країни за тим, щоб переробка продукції стала нашою стратегією, тому що сьогодні у нас $100 млрд ВВП, а якщо ми тільки переробимо аграрну продукцію і зробимо це як Італія, де практично торгують не сировиною, а піцою, печивом та чим завгодно, кормами, м’ясом», – пояснює Юлія Тимошенко.

«Батьківщина» визначила 3 ключові аграрні питання власного «нового курсу»:

  1. Єдиний податок на землю.
  2. Довгострокове кредитування під 3-5% без застави під страховку для переробки с/г продукції та правильного й ефективного виробництва.
  3. Створення кооперативів, які зможуть без податків торгувати, в тому числі створюючи мережі справжніх фермерських магазинів, а не «фейкових», по всій країні.

Тимошенко детально пояснила що робити з українською землею та реформою, яку сьогодні так активно пропагують в суспільстві.

«Земля це товар який продати можна тільки 1 раз, і який вже не відновлюється і не виробляється, і чомусь Ізраїль, Канада не продають землю, а інші ринкові країни продали 50% землі і зупинилися, а в Україні сьогодні залишилося ледве 20% землі, яка ще не продана-перепродана через емфітевзис і у нас просто не буде права і можливості давати робочі місця українцям на землі, фермерських господарствам, не буде можливості тримати на високому рівні харчову безпеку нашої країни, і це означає, що ми залишимося як українці головного свого ресурсу. Сьогодні частину наших земель окупували. Крим і Донбас. Вони будуть повернуті, але якщо ми продамо с/г землю, то нам вже її ніхто і ніколи не поверне. Саме тому тримаємося за свої багатства і ставимо їх на служіння своєму народові», – наголошує вона.