друкувати


Місія КНР закінчила в Україні оцінку системи державного контролю за виробництвом черешні, – Держпродспоживслужба

18 червня 2018, 09:27

В Україні закінчилася п’ятиденна робота місії Китайської Народної Республіки з оцінки системи державного контролю за виробництвом черешні. Про це повідомляє сайт Державної служби України з питань безпечності продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби).

Нагадаємо, що для українських виробників м’яса птиці відкрився ринок Китаю.

В повідомленні ідеться, що під час роботи місії представники КНР у супроводі співробітників Держпродспоживслужби відвідали Запорізьку, Херсонську та Дніпропетровську області, де ознайомляться з особливостями вирощування, зберігання, пакетування черешні та фітосанітарними процедурами, що здійснюються територіальними органами Держпродспоживслужби при проведенні контролю у рамках формування експортних партій черешні.

Наразі починається процес погодження проекту протоколу фітосанітарних вимог на експорт цієї продукції на китайський ринок.

Під час візиту представники місії ознайомилися, як в українських господарствах здійснюються захисні заходи проти шкідливих організмів, як проходить процес пакування черешні та контроль за дотримання вимог фітосанітарних заходів, безпечності і якості черешні на всіх етапах від вирощування до пакування та транспортування. Сторони висловили сподівання на плідну подальшу співпрацю України та КНР, що є передумовою для відкриття ринку Китаю для української черешні", – ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що, за даним ФАО, Україна входить до топ-50 країн світу з виробництва фруктів і посідає11-те місце з виробництва черешні. При цьому за всю історію експорту української черешні, Україні не було направлено жодної нотифікації щодо невідповідності цього товару фітосанітарним вимогам країни-партнера. В 2019-му Україна може стати одним із експортерів черешні до КНР.