друкувати


Держпродспоживслужба наполягає на прийнятті закону про перевірку харчових продуктів — Лапа

18 квітня 2016, 07:10

Держпродспоживслужба наполягає на прийнятті закону №0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності  законодавству про харчові продукти та корми,  здоров’я та благополуччя тварин». Про це у ексклюзивному коментарі AgroPolit.com повідомив голова служби Володимир Лапа.

За його словами, закон передбачає, що продукція підлягає державному контролю. У результаті  - нарікання бізнесу про те, що вся продукція підлягає контролю, вводиться сегрегація харчової продукції – із підвищеним ризиком. Вся інша продукція рослинницького походження може імпортуватись у періодичному контролі на митниці спеціалістами Держпродспоживслужби. Ця практика відповідає реаліям ринку.

«Що стосується штрафних функцій – вона делегована на рівень інспекторського складу. Щодо серйозних порушень, які тягнуть за собою припинення роботи – це або призупинка роботи служби або відкликання експлуатаційного дозволу. Такі рішення повинні підтримуватись у судовому порядку», – говорить Лапа.

 

«Ми запроваджуємо європейські принципи контролю, з іншого боку – намагаємось порушити принципи дерегуляції, які були виконані у попередні роки.

Аграрний комітет вже схвалив даний законопроект, далі вже питання за Верховною Радою. У контексті євроінтеграційних законів він буде поставлений на голосування максимально швидко», – зазначає він.