друкувати


Нова програма «Батьківщини» ґрунтується на чотирьох «китах»

15 червня 2018, 12:30

Лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко презентувала нову програму своєї політичної сили «Новий курс України». Про це вона розповіла на форумі в Києві, де зазначила ключові проблеми України та можливості їх вирішення, повідомляє власний кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо,  що нещодавно «Батьківщина» підписала всеукраїнський Меморандум «Новий аграрний курс України» про співробітництво між Політичною партією «Всеукраїнське об’єднання, ГС «Всеукраїнська аграрна рада» та «Аграрний Союз України» щодо проведення реформ у сільському господарстві та забезпеченні розвитку сільських територій.

«Немає сенсу йти на вибори і ходити по колу, як циркові поні, якщо немає чіткого курсу, який намічений саме національною інтелектуальною елітою нації», – розповідає Тимошенко.

Тимошенко пропонує створити 4 платформи, де зберуться найсильніші інтелектуали країни професійних кіл громадянського суспільства різних політичних команд:

1. Платформа, яка буде виробляти твердий шлях до миру, вирішувати, як Україні вийти зі стану війни та відбудувати сильний Донбас після зняття окупації, та як захистити ветеранів.

2. Платформа буде присвячена плану дій щодо вироблення нашого спільного суспільного договору, як серця нової конституції України.

3. Платформа присвячена новому економічному курсу, ми хочемо зібрати знаних економістів, фінансистів, підприємців, які разом зроблять те, що не створили за попередні роки. Обрати економічну систему для України, в якій буде приємно жити та працювати.

4. Платформа буде присвячена створенню правильної, гармонійної екосистеми життя людини. Це все те, що оточує людину, і все що потрібно українцям для того, що відчувати себе стабільними і щасливими.

Час не просто настав, його  частково втрачено, тому потрібно думати про те, як будувати наше життя та самоврядування», – наголошує Тимошенко.

Також Тимошенко заявила про необхідність запровадити в Україні парламентську форму правління канцлерського типу. За її словами, всі успішні країни світу мають парламентську форму правління, а президентські мають багато недоліків.

Вона представила таблицю, де зазначила, що проаналізувала 30 найуспішніших країн світу і більшість із них саме парламентського типу, а найбідніші – президентського.

Тому хочу запропонувати парламентську форму правління канцлерського типу", – сказала Тимошенко.