друкувати


Бізнесова асоціація виступила у підтримку Олексія Павленка — прес-служба

26 січня 2016, 18:46

Рада директорів Американської торговельної палати в Україні висловлює подяку Мінагрополітики за конструктивний діалог з бізнес-спільнотою. Професіоналізм команди, який сформований в Міністерстві, успішно реалізує реформи і створює привабливий бізнес-клімат в Україні. Таку вдячність висловив міністру Олексію Павленко президент АТП Андрій Гундер.

Американська торгівельна палата в Україні відзначила значний прогрес, досягнутий міністерством у розробці Комплексної стратегії розвитку сільського господарства на 2015-2020 роки, яка зараз перебуває на стадії імплементації. "Було розпочато проект" Аграрні розписки ". Незважаючи на несприятливу цінову кон'юнктуру на світових ринках, в 2015 році було отримано позитивне сальдо зовнішньої торгівлі в АПК - 11,1 млрд дол. США. Це є рекордним показником за всю історію незалежності України", — підкреслив президент АТП.

Він зазначив, що в Мінагрополітики було вжито комплекс заходів у напрямку дерегуляції. "Міністерством був розроблений проект закону про дерегуляцію в агропромисловому комплексі, яким після набрання чинності скасовується більше 20 дозвільних документів, ветеринарних свідоцтв та сертифікатів якості. В цілому в 2015 році були спрощені більше 50% регулюючих процедур в галузі відчутно поліпшило умови ведення бізнесу. Разом з тим було розпочато масштабне роздержавлення підприємств агропромислової галузі та розробка ефективних методів управління ", — повідомив Гундер.

Менеджер з питань стратегічного розвитку АТП Ярослав Андрєєв зазначив, що міністр і підпорядковане йому відомство є одним з лідерів по впровадженню нових ініціатив. "Міністерство завжди було відкрито для діалогу з бізнесом. Стало простіше працювати, було знято багато не потрібних регуляторних обмежень. У відомстві почали прислухатися до думки бізнесу, реагувати на зміни, в тому числі законодавчі з регулювання ринку насіння та охорони прав на сорти рослин. Тому Американська торгова палата повністю відчуває підтримку міністерства з поточних питань ", — зазначив Андрєєв.

Нагадаємо, що над Павленко нависла загроза відставки через позицію партії "Самопоміч", яка запропонувала його кандидатуру в уряд.