друкувати


ЄБРР інвестує в Україну 1 млрд доларів — президент

17 квітня 2016, 11:31

Президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Сума Чакрабарті заявив, що протягом 2016 року ЄБРР інвестує близько мільярда доларів, але за наявності реформ. Про  це він заявив в інтерв'ю «Голосу Америки».

 За його словами, ЄБРР давно інвестує в Україну, і були вдалі проекти, але «країна не робила системних змін». На початку 2013 року у банку вирішили припинити інвестування. Але після Майдану підтримали реформаторів.У 2014 році багато компаній постраждали від рецесії, а Банк реконструкції та розвитку надав їм капітал, щоб вони не закрилися.

«Загалом ми плануємо і в цьому році інвестувати близько мільярда — хоча у нас немає чітко встановленої цифри, але за наявності реформ», —сказав Чакрабарті.Серед реформ, які Україна має провести, голова ЄБРР назвав банківську та енергетичну.Як зазначив Чакрабарті, перед початком реформ в Україні було 180 банків. «Зрозуміло, що чимало з цих банків були фактично приватними банкоматами олігархів. Ми раді бачити, що глава Нацбанку за підтримки уряду рухається вперед з реформою банківського сектора. Ми її в цьому підтримуємо», — сказав він.