друкувати


В Україні необхідно створити стратегічну програму, яка регулюватиме АПК, — Вадим Івченко

13 червня 2018, 10:05

Сьогодні ми хотіли б почути експертів, аграрні асоціації, керівників аграрних підприємств, фермерів і сформувати спільне бачення нового аграрного курсу. Про це під час панельної дискусії «Новий аграрний курс України» сказав народний депутат, член фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

Нагадаємо, «Батьківщина» та аграрні асоціації пропонують продовжити земельний мораторій на 5 років.

Він також підкреслив, що кроки по відродженню аграрної галузі Батьківщиною робляться постійно та нагадав про підписаний Меморандум «Новий аграрний курс України» про співпрацю щодо проведення реформ у сільському господарстві та забезпечення розвитку сільських територій.

Аграрна галузь потребує особливої уваги та підтримки. А що ми бачимо сьогодні: за 4 роки каденції цього парламенту було прийнято всього 2 земельних закони. Аграрне рейдерство захльоснуло країну, державну допомогу надають виключно олігархам, які можуть пролобіювати відповідні закони. Люди тікають із села, бо там немає ні роботи, ні умов для життя. В усьому світі аграрне виробництво прямо пропорційне розвитку сільських територій. Що вище та ефективніше виробництво — то швидше розвивається сільська територія, то краще живуть люди в селі", – наголосив політик.

Івченко зазначає, що маємо спільно розробити стратегічну програму, яка регулюватиме всі сфери аграрного сектору.

Одна з небагатьох реформ, яка точно піде на користь людям і про яку можна сказати, що вона вдасться, це селянська аграрна реформа. Чи не вперше за всю історію не лише незалежності України, а й, мабуть, за нашу свідому історію, ми на перше місце маємо поставити людину. Створити для неї стимули! Це і є державницька позиція, яка має бути направлена не на латифундиста, а на людину і село", – зауважив Вадим Івченко.