друкувати


У планах ДПЗКУ експортувати 3,3 млн т зерна — офіційно

17 квітня 2016, 10:52

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) планує експортувати 3,3 млн т зерна. Про це заявив глава правління компанії Борис Приходько в інтерв'ю Interfax.

«У нас достатньо високі темпи експорту. У рейтингу експортерів ми поділяємо лідерство з компаніями «НІБУЛОН» і «Кернел». За результатами останніх двох місяців, тримаємо першість. За маркетинговий рік плануємо вийти на показник експорту в 3-3,3 млн т», — розповів він.

До середини квітня поточного року очікується завершення поставок української кукурудзи в Китай. За непідтвердженою інформацією ще кілька судів буде відправлено в індивідуальному режимі. Баланс зернових в Китаї досить профіцитний, кінцеві залишки перевищують 150 млн т кукурудзи, тому малоймовірно, що Китай продовжить імпорт кукурудзи з України.

Китайський уряд щорічно виділяє квоти для державного і приватного секторів на поставку імпортної кукурудзи з пільговою сплатою мита. У цьому році, за рахунок високих кінцевих залишків, які сформувалися в Китаї, використовувалися квоти з приватного сектора. Орієнтовно ринок отримав для можливого імпорту близько 2,8 млн т кукурудзи», — пояснив Борис Приходько.