друкувати


АМКУ може відкрити справу щодо картельної змови виробників курячих яєць

12 червня 2018, 11:05

Антимонопольний комітет України вважає ринок курячих яєць непрозорим та може відкрити справу щодо деяких гравців ринку за картельну змову. Про це повідомив генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, АМКУ перевірить можливу змову на ринку соняшникової олії.

Дорошенко зазначив, що днями в АМКУ відбулася робоча зустріч щодо проблемних питань у процесі співпраці торговельних мереж та постачальників у сфері рітейлу.

Раніше Асоціація постачальників торговельних мереж зверталась до АМКУ щодо можливої картельної змови на ринку цієї продукції. Крім того, тепер Дорошенко розповів про несправедливе підвищення ціни на соняшникову олію.

Звернув увагу представників комітету на ринок соняшникової олії, події на якому зараз йдуть в розрізі світових тенденцій. Цього року очікується рекордне виробництво соняшникової олії та ціни на світовому ринку йдуть вниз уже 1,5 місяця. В Україні – навпаки. Ціни повільно, але впевнено крокують догори», - наголосив експерт.

Олексій Дорошенко вважає, що нині ринкова сила сконцентрована у великих виробників продуктів харчування. Це дає їм можливість провадити антиконкуренті дії та одноосібно впливати на підвищення цін.