друкувати


В Арабські Емірати продаватимуть сіно із Карпат

11 червня 2018, 17:00

Сільськогосподарський кооператив «Дари Гуцульщини», який розташований у Путильському районі Чернівецької області, планує експортувати тюковане сіно в Арабські Емірати. Про це повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

Нагадаємо, австрійці інвестували в будівництво сироварні на Буковині.

«У травні на Буковині було підписано дві унікальні аграрні угоди. Розписки оформили члени сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Дари Гуцульщини» з Путильського району. Вони мають перспективні плани поставляти свою продукцію не тільки для місцевих споживачів, а й до Арабських Еміратів», – повідомили в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Буковинські кооператори хотіли б поставляти сіно для арабських скакунів. Йдеться про елітних тварин, і їхні господарі хотіли б годувати їх продуктом найвищої якості.

В облдержадміністрації відзначили, що сьогодні компанії з ОАЕ купують сіно в сусідній Румунії. Але за екологічними показниками українське сіно, вирощене в горах, нічим не поступається румунському.

Тим часом директор кооперативу Сергій Терен уточнив, що сіно попередньо має пройти лабораторні дослідження в Еміратах.

Вже є попередні домовленості на поставку нашого сіна в Арабські Емірати. Правда, ще повинні надати нашу продукцію для лабораторних досліджень, але я впевнений в якості нашого сіна. Сподіваюся, що найближчим часом вийдемо на цей ринок. Тоді вже зможемо розширити виробництво, закупити нову техніку", – зазначив підприємець.

За словами керівника бізнесу, кооператив має кілька земельних ділянок, на яких вирощує траву, косить її і продає місцевим жителям.