друкувати


Україна може зробити «світову бомбу» в економіці

8 червня 2018, 18:16

Потрібно витрачати гроші не на дурниці, а на створення фонду допомоги сільському господарству України. Про це розповів екс-міністр аграрної політики Литви Казіс Старкявічус в ексклюзивному інтерв’ю «Після відкриття ринку земля коштуватиме €5-10 тисяч» для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що в Україні відкрився ринок землі с/г призначення.

«В Україні є 42 млн га земель с/г призначення.. Земельний ринок – це величезні гроші та ресурси для України, для сільського господарства, яке, в хорошому сенсі, може зробити «світову бомбу» для вашої економіки. Можна не розтрачувати гроші, які ви отримаєте від продажу земель, наліво й направо, а створити спеціальний фонд для допомоги сільському господарству, такий, як у Євросоюзі. В їхній фонд надходить 42% від усього бюджету Євросоюзу», – зазначає екс-міністр.

За словами Старкявічуса, Україні потрібна реформа, яка дасть поштовх. Політики повинні вирішити, скільки кожен зможе мати землі, а економісти повинні все підрахувати. Фінанси потрібно направити в справу, в економіку, тоді можна створювати та зміцнювати кооперацію, переробку, гарно попрацювати на рахунок розвитку кооперації, щоб з’явилася можливість допомагати сільському господарству. Гроші мають бути використані в різних програмах, за якими мають бути закріплені люди, щоб не було шахрайства, як колись вийшло в Литві.