друкувати


Оновлено експортне портфоліо аграрного сектору України-2018 – офіційно

8 червня 2018, 17:33

Міністерство аграрної політики та продовольства України разом із представниками Офісу підтримки реформ (RST) оновили експортне портфоліо українського аграрного сектору. Про це на ювілейній ХХХ Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2018» заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє сайт Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що названо основні ризики аграрних компаній у найближчі роки.

Вона наголосила, що надзвичайно рада представити оновлену публікацію з актуалізованою статистикою щодо аграрної торгівлі України, в якій відображені найважливіші для нас ринки збуту, динаміка розвитку українського експорту за останні 7 років, наявний експортний потенціал товару, кількість українських експортерів цього продукту та важливі контакти секторальних асоціацій та об’єднань.

Я впевнена, що оновлена версія експортного портфоліо буде користуватися таким же попитом, як і наша попередня публікація, котра успішно використовувалася для презентації галузі в багатьох країнах світу", – резюмувала Ольга Трофімцева.

Також вона повідомила, що Україна поступово нарощує обсяги експорту аграрної та харчової продукції в усіх регіонах світу, та водночас питання диверсифікації товарної та географічної структури залишається пріоритетом.

 Оновлена версія експортного портфоліо нашого АПК є чудовою презентацією тих товарів, які ми на сьогодні можемо запропонувати на світовому ринку", – зазначила заступник міністра Ольга Трофімцева.

Повну версію експортного портфоліо можна завантажити за посиланням.