друкувати


Антимонопольний комітет перевірять, – Гройсман

8 червня 2018, 17:00

Уряд прийняв рішення доручити Державній аудиторської службі провести аудит і перевірку Антимонопольного комітету України (АМКУ). Про це повідомляє unian.ua.

Нагадаємо, що у липні цього року Антимонопольний комітет України озвучить попередні результати у справі щодо зростання цін на пальне.

Повідомляється, що під час години уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в середу буде доручення уряду Держаудитслужбі провести аудит і перевірку.

Він попередив, що  дії Кабінету Міністрів і прем'єр-міністра будуть суворішими.

 Ми тут намагаємося з ранку до вечора будувати нормальні умови для ведення бізнесу в країні, а той чи інший чиновник намагається нам це зруйнувати", – сказав прем'єр.

На його думку, здебільшого дії АМКУ не сприяють проведенню чесних тендерних процедур.

Хоча можу сказати, що керівник АМКУ намагається багато речей у ньому змінити, але там не все від нього залежить. Там така система управління «демократична», коли кожен сам собі будує свою систему управління", – сказав прем'єр.

Він закликав депутатів підтримати законопроект, внесений Президентом України Петром Порошенком, який сприятиме системній ліквідації проблем у роботі АМКУ з держзакупівлями.

Повідомляється, що у вересні минулого року Гройсман обіцяв порушити питання звільнення голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва і «його дармоїдів» у разі продовження блокування важливих державних тендерів.

Зокрема, прем'єр повідомив про заблоковані АМКУ тендери, необхідні для виробництва конкурентної української продукції, а також тендери на закупівлю сканерів для митниці ДФС. У грудні 2017 року голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв заявляв, що не проти проведення незалежного аудиту відомства, щоб «розвіяти всі інсинуації».