друкувати


Міністр фінансів хоче відміни податкових пільг для аграріїв — Данилюк

16 квітня 2016, 14:36

Потрібно відмінити податкові пільги для виробників сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє міністр фінансів Олександр Данилюк.

Він категорично проти будь-яких податкових пільг: " По-перше, пільгами завжди зловживають. Цей інструментарій — неефективний і неправильний".

Натомість профільний міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий вважає реальним досягнення компромісу з МВФ з оподаткування сільськогосподарських виробників.

Нагадаємо, що 24 грудня 2015 року Верховна Рада встановила перехідний (до 1 січня 2017 року) спеціальний режим сплати податку на додану вартість при реалізації великої рогатої худоби і молока з пропорцією 20% - у державний бюджет, 80% - на спеціальний рахунок виробника для подальшого використання.
Рада також повернула автоматичне відшкодування ПДВ експортерам зерна. При реалізації зернових і технічних культур 85% ПДВ буде сплачуватися в бюджет, і тільки 15% — на спецрахунки.

При реалізації іншої сільськогосподарської продукції в межах діяльності, на яку поширюється дія спецрежиму ПДВ, сплачується в бюджет і на спецрахунок 50% на 50%.