друкувати


Три основні напрями роботи Мінфіну, – Маркарова

8 червня 2018, 15:46

Виконувачка обов’язків міністра фінансів України Оксана Маркарова назвала три основні напрямки своєї роботи на новій посаді. Про це повідомляє  news.finance.ua.

Нагадаємо, що Верховна Рада України звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України.

 

Перший пріоритет – бюджетна ефективність. Це основне завдання. Я планую повернутися до впровадження середньострокового бюджетного планування. Сподіваюся, ми знайдемо підтримку в парламенті", – сказала Маркарова.

При цьому в. о. міністра додала, що цього року Мінфін проведе огляд витрат держбюджету.

Тобто перевіримо, як витрачаються кошти, наскільки ефективно та чи досягають вони мети", – додала вона.

Другий пріоритет, за словами Оксани Маркарової, це макроекономічна стабільність і зниження фіскальних ризиків (подальше скорочення дефіциту держбюджету і поглиблення співпраці з міжнародними партнерами).

Третій пріоритет – підтримка економічного зростання. Це і реформа адміністрування податків і митниці, і створення Служби фінрозслідувань і так далі… Завершення реформи держбанків і залучення в них інвесторів. Сподіваюся, в цьому році ми вже це зможемо зробити", – додала в. о. міністра.

За її словами, зростання економіки, що наявне на даний момент, недостатнє. Вона підкреслила, що ситуація в економіці перебуває під контролем.