друкувати


Апарат Кабміну і Адміністрацію Президента необхідно ліквідувати — Безсмертний

16 квітня 2016, 09:15

Необхідно ліквідувати зайві органи виконавчої влади, зокрема апарат Кабінету міністрів. Про це заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний.

"Перше, що тут треба зробити, треба виконати Конституцію і ліквідувати неконституційні органи, які діють у державі. Це апарат Кабінету міністрів, який насправді грає роль Кабінету міністрів, і Адміністрацію Президента, як абсолютно неконституційний орган. Ці майже 5 тисяч людей шукають собі роботу. Слово "шукають" беру в лапки", — зазначив він.

За його словами, будь-яке рішення має прийматися Кабміном, а не в апараті уряду.

"Це треба бачити, коли міністр чи віце-прем'єр приходить в кабінет керівника департаменту на погодження якоїсь позиції. Віце-прем'єр — це висока політична фігура, яка насправді в 90% випадків не розуміє предмету питання, тому що він політична фігура, а йому доводиться працювати над постановою", — зауважив Безсмертний.

Нагадаємо,  Верховна Рада 257 голосами призначила Володимира Гройсмана Прем'єр-міністром України. Згідно з оприлюдненою нардепами копією проекту постанови, цим же рішенням Верховна Рада задовольнила заяву Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про звільнення його з посади і скасувала постанову про визнання незадовільною роботи уряду А.Яценюка від 16 лютого.

УНН