друкувати


Чи стане законопроект №8121 панацеєю від рейдерства?

9 червня 2018, 07:30

Законопроект №8121 "Про внесення змін щодо протидії рейдерству" посилить захист аграріїв від рейдерських нападів. Про це розповіла керівник ГО «Бізнес–Варта» Ольга Матвіїва в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що зміни у законопроекті №8121 можуть захистити бізнес і майно від рейдерства.

«Аграрії дуже чекають прийняття законопроекту №8121, бо він суттєво посилить їхній захист. Ми сподіваємося, що, пройшовши всі читання у Раді, він не набуде таких змін, які послаблять його дієвість. Давайте уважно слідкувати разом. Ми очікуємо, що він звузить поле для маневрів рейдерів. Цей законопроект не дозволяє уникнути всіх ризиків бізнесу, але багато гарячих питань він вирішує», – запевняє вона.

«Бізнес-Варта» була одним із розробників законопроекту №8121. Матвіїва зазначає, що ризик провалити голосування за даний законопроект є, адже ключові моменти відбуваються в кулуарах Верховної Ради України.

«Я шокована, що №8121 ще не ставили на голосування. На жаль, він не охоплює всіх питань, які сприяють рейдерству, але цей закон потрібен аграріям! Чому є ризик провалити це голосування – питання до депутатів, напевно. Однозначно, тут ідуть знову кулуарні ігри. Я їх дуже не хочу вивчати. Хоча, кажуть, ворога треба знати в обличчя», – розповідає вона.