друкувати


Хомутиннік намагається «розмити» вплив Косюка в аграрному комітеті Ради людиною з «Відродження»  

5 червня 2018, 13:52

В аграрному комітеті Ради назріває  кадровий бум – частина членів комітету лобіює призначення четвертого заступника голови і «сватає» на цю роль депутата від «Відродження» Олега Кулініча. Про це AgroPolit.com повідомило джерело  у комітеті. За його інформацією, такий варіант підтримують члени  комітету від  «Народного фронту» (Валерій Лунченко, Ігор Бриченко, Ярослав Єднаков), «Відродження» (Олег Кулініч, Геннадій Бобов), Опозиційного блоку та деякі інші.

Нагадаємо, що після призначення Тараса Кутового аграрним міністром нового голову агрокомітету так і не обрали. Наразі засідання проводить один  із трьох замів голови – нардеп від  БПП Олександр Бакуменко, якого називають наближеним до власника МХП Юрія Косюка. Такі розклади не подобаються багатьом членам агрокомітету,  які входять до так званої групи «Хомутинніка» і помічені за лобіюванням інтересів компанії «Кернел».

Протягом останніх  двох місяців у аграрному комітеті склалася патова ситуація: засідання агрокомітету часто не відбуваються. Причина – частина нардепів влаштувала бунт Бакуменкові за те, що  він відстоює вигідні йому законопроекти, а побажання інших колег начебто ігнорує. 

Ми довго  йому про це казали,  а потім поставили перед  фактом: або  він  припиняє таку практику, або кворуму і засідання не буде», – розповідає деталі внутрішнього конфлікту один з аграрних нардепів.

За його словами, наразі з’явився ще один  варіант запуску роботи комітету – призначити четвертого заступника голови агрокомітету, а саме – Олега Кулініча, якого вважають людиною з групи Віталія Хомутинніка. 

Група Хомутинніка запропонувала такий варіант, щоби вирівняти перекіс інтересів у агрокомітеті… Схема наступна: комітет приймає рішення про  призначення такого заступника.  Подає відповідну пропозицію  у сесійну залу, 150 голосів – і питання вирішене. Зібрати  ці голоси для ініціаторів цього – не проблема», – говорить співрозмовник видання.

За даними видання, завтра відбудеться збір членів агрокомітету, на якому й буде озвучено, а потім обговорено дану ініціативу. Від результатів перемовин депутатів залежить, якою буде надалі погода в агрокомітеті. Як стверджує джерело видання,  зустріч запланована за межами Києва ввечері.

AgroPolit.com попросив Олега Кулініча підтвердити або спростувати цю інформацію. Однак нардеп лише віднікувався і робив вигляд, що він про це вперше чує. Втім, інші колеги з агрокомітету підтвердили AgroPolit.com на правах анонімності, що саме його кандидатура готується на четвертого зама комітету.