друкувати


Рейтинги президента, прем'єра і Ради обвалилися — опитування

15 квітня 2016, 15:10

Діяльність президента Петра Порошенка повністю підтримують лише 2% українців, ще 15% підтримують її частково.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", опубліковані у п'ятницю.

Ще 32% скоріше не схвалюють роботу президента, а 43% не схвалюють її категорично. 8% опитаних не визначилися з відповіддю.

Діяльність Кабінету міністрів Арсенія Яценюка (опитування проводилося ще до відставки) повністю схвалював лише 1% опитаних, 6% підтримували її частково. При цьому 25% скоріше не схвалюють цю роботу, а 64% не схвалюють її категорично. 4% не знайшлися, що сказати.

Роботу Верховної Ради повністю не схвалює ніхто, частково – 5% опитаних. 29% скоріше не схвалюють її, а 59% – не схвалюють категорично. 6% не визначилися.

Серед окремих політиків українцям найбільше подобається мер Львова Андрій Садовий – його сумарна підтримка становить 35%. Міхеілом Саакашвілі задоволені 34% українців, Олегом Ляшком – 23%.

Екс-міністр економіки Айварас Абромавичус подобається 22 відсоткам опитаних, Юля Тимошенко – 21%, президент Петро Порошенко та мер Києва Віталій Кличко  – 19%, екс-лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош – 18%, екс-спікер Ради Володимир Гройсман – 15%.

Опитування проводилося по всій Україні крім окупованих територій Криму і Донбасу з 18 лютого по 4 березня 2016 року методом особистого інтерв'ю у респондента на дому. Всього було опитано 2,400 жителів України віком від 18 років.

Українська правда