друкувати


Рейдерство щодо «Ниви-2010» продовжується

7 червня 2018, 08:04

Справу рейдерського захоплення «Нива-2010» й досі не вирішено, вона триває. Про це розповіла керівник ГО «Бізнес–Варта» Ольга Матвіїва в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що минулого року захоплення підприємства «Нива-2010» стало каталізатором рейдерства в Україні. За словами Матвіївої, ніяка робота не ведеться, Мін’юст її тільки імітує, натомість Сукманова каже, що тенденція скарг на рейдерство падає.

«Саме на цьому підприємстві, починаючи з липня цього року, може відбутися повторне силове захоплення урожаю. Попри те, що частину корпоративних прав родині підприємця уже повернуто. Незалежно від того, що є низка доказів та експертиз на користь Миколи Трибиненка, і слідство провело певні дії, все одно в реєстрі сьогодні – рейдери, саме вони вважаються законними», – наголошує вона.

Матвіїва зазначила, що ситуація на підприємстві «Нива–2010» могла б бути простішою, якби була вчасно налагоджена співпраця з ГО «Бізнес–Варта» та були надані усі матеріали справи.

«На жаль, довгий час наші адвокати тут не мали доступу до багатьох матеріалів, бо не були адвокатами по справі. Це призвело до того, що уже потім, після кількох підроблених рейдерами документів, після силового захоплення та побиття нацгвардійцями навіть місцевих жителів, стратегія нашого захисту у вигляді супроводу вибудовувалася виключно із дозовано поданої нам інформації. Я зараз про це жалкую... В реєстрі сьогодні – рейдери, саме вони вважаються законними. Зараз літо, косити та орати приїдуть рейдери, а пайовики, які віддали свої землі в оренду Трибиненкові, чекають грошей від нього», – наголошує вона.