друкувати


Мін'юст імітує боротьбу з рейдерством

5 червня 2018, 10:56

Боротьба з рейдерством – лише напоказ, адже якби влада хотіла покінчити з цим, то вже б давно це зробила. Про це розповіла керівник ГО «Бізнес-Варта» Ольга Матвіїва в ексклюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що зміни у законі №8121 можуть захистити бізнес і майно від рейдерства. Мін’юст планує побороти рейдерство протягом року.

«Влада імітує боротьбу з рейдерством. Якби було бажання і справді покінчити з цим, то зупинити його можна було б одразу – ще минулого літа», – розповідає вона.

На думку Матвіївої, існує причина, чому проблему рейдерства ніхто не вирішує, а можливо, навіть сприяє цьому. Адже хто, як не професійні юристи, може внести зміни до законодавства, щоб запобігти протизаконним діям.

«Одне лиш Міністерство юстиції складається з професійних юристів, які протягом одного місяця могли прописати зміни до законодавства та проштовхнути їх у парламенті. Ці люди впливають на життя країни в цілому, мають відповідні знання та досвід, а результату – нуль. Складається враження, що вони цього не хочуть робити, або навпаки, сприяють рейдерству, а отже, перебувають не на тих посадах», – наголошує очільниця.