друкувати


Китай хоче інвестували в альтернативну енергетику України $2 млрд

4 червня 2018, 09:03

Китайська Народна Демократична Республіка (КНДР) має намір інвестувати в розвиток відновлювальних джерел в Україні, машинобудування та інфраструктуру понад $2 млрд. Про це повідомив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, пише сайт elektrovesti.net.

Нагадаємо, що у 2017 році в Україні  ввели в експлуатацію удвічі більше потужностей відновлювальних джерел енергії, ніж у 2017-му.

Повідомляється, що Г. Чижиков наголосив, що китайські бізнесмени ознайомилися із законодавчою базою для «зеленої енергетики» в нашій країні під час Другого українсько-китайського форуму економічного співробітництва. Він  додав, що понад 50% представників компаній заявили про готовність співпрацювати з нашою країною.

У повідомленні йдеться, що Китай вже працює з Україною в галузі «зеленої енергетики», допомагаючи нашій країні створювати нові потужності. КНДР є одним із провідних гравців на цьому ринку. Зокрема, нещодавно підписано угоду між компаніями «ДТЕК» і China Machinery Engineering Company з будівництва сонячної електростанції потужністю 200 МВт поблизу м. Нікополь.

Також повідомляється, що Україна та Китай ініціювали створення спільної робочої групи з відновлюваної енергетики. Ця група обмінюється досвідом зі впровадження відновлювальної енергетики та планує спільний проект із виробництва біопалива.