друкувати


Уряд Гройсмана готується перекласти одну з ключових реформ на своїх наступників

1 червня 2018, 16:35

Політики будуть думати «короткотерміново», а не втілюватимуть у життя рішення Євросуду про скасування земельного мораторію. Про це заявив керівник програми практичної політики, експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай в ексклюзивному матеріалі AgroPolit.com «Земельний «пендель» щастя, або Що означає рішення Європейського суду для власників паїв та агроринку».

Раніше повідомлялося, що за рік агрохолдинги будуть готові до зняття мораторію на землю, тому що в них достатньо капіталу для купівлі земель.

«Наразі такі питання, як ринок землі, є ризикованими для політиків, а тому вони уникатимуть цієї проблеми під час виборчої кампанії. Понад те, значна частина політиків заперечуватиме земельний ринок та декларуватиме продовження мораторію замість законодавчої роботи над правилами земельного ринку, щоби сподобатися виборцям, які підтримують мораторій», – розповідає Солонтай.

За словами експерта, політики не керуватимуться необхідністю виконання законодавства та рішення суду в життя, а будуть думати «короткотерміново».

Солонтай додає, що винесене рішення Європейського суду з прав людини могло би бути прямим стимулом до скасування мораторію на землю, якби не парламентські та президентські вибори 2019 року.