друкувати


На території порту "Южний" побудують 3 термінали вартістю $200 млн

1 червня 2018, 13:05

У морському порту Южний в Одеській області планують побудувати три термінали - контейнерний, зерновий і для сипучих та генеральних вантажів. Про це повідомив директор компанії Техагро В'ячеслав Бояльський в ході Ukrainian Ports Forum 2018, передає ЦТС.

Нагадаємо, у порту Рені створять спеціальну економічну зону.

На реалізацію проектів та підведення необхідної інфраструктури потрібно $198 млн.

За його словами, компанія володіє ділянкою площею 82 га біля входу в акваторію порту "Южний", який планує розвивати.

Причальний фронт ділянки – 280 погонних метрів, глибина в цьому районі становитиме 17 метрів, тож буде можливість приймати судна вантажопідйомністю 150-170 тис. т. У компанії вже є відведення земель водного фонду.

Спершу до ділянки підведуть окрему лінію електропередачі довжиною 18 км, водопостачання та залізницю.

Першим планується почати будувати в 2020 році зерновий термінал і здати його в експлуатацію в 2021 році. За попередніми даними, на початковому етапі розвитку він зможе перевалювати 4,5 млн т. на рік.

На терміналі для сипучих і генеральних вантажів планується перевалювати 2–2,5 млн т. вантажів на рік. Це може бути вугілля, яке Україна імпортує, або вантажі експортного спрямування – окатиші, руда, щебінь, пісок.

Зазначається, що новим генеральним директором зернового терміналу Cargill і MV Cargo в порту Южний призначений екс-гендиректор Maersk Ukraine Єспер Педерсен.

Раніше Педерсен протягом п'яти років керував українським офісом найбільшої судноплавної лінії світу – Maersk Line.