друкувати


Податок на виведений капітал може стати корупційним, — Данилюк

1 червня 2018, 07:40

Податок на виведений капітал може стати корупційним через два-три роки, якщо не буде чіткого та прозорого механізму його впровадження. Про це заявив глава міністерства фінансів Олександр Данилюк під час зустрічі з бізнесом, передає Інтерфакс.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд не проти запровадження податку на виведений капітал в Україні, хоча відкрито не може підтримувати цю ініціатив.

«Не весь бізнес підтримує податок на виведений капітал. Однак Мінфін розробив відповідний законопроект... Питання в тому, як він буде впроваджуватися... Податок на виведений капітал успішно може стати корупційним через два-три роки», – сказав він.

За словами міністра, відомство працює над пошуком компенсаторів. Він підкреслив, що Президент підтримує заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

Ми зараз працюємо над одним питанням – компенсатори. Єдиної позиції немає, але багато хто підтримує цю модель", – додав Данилюк, нагадавши, що позиція Мінфіну полягає у скороченні витрат бюджету на Генеральну прокуратуру й економічні відділи Служби безпеки України.

Водночас він також наголосив: для такого рішення позиції Мінфіну недостатньо, його має бути прийнято на рівні РНБО.