друкувати


У Мінагрополітики прокоментували рішення ЄСПЛ щодо мораторію на продаж землі

31 травня 2018, 14:35

Рішення Європейського суду з прав людини про те, що мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення порушує право власності на землю, стане важливим аргументом в дискусіях у питанні запровадження ринку землі. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк під час онлайн-конференції на його сторінці у Facebook.

«Рішення ЄСПЛ має не стільки практичний вплив на законодавство України, скільки стане важливим аргументом в усіх дискусіях щодо ринку землі», – написав він.

Водночас Мартинюк зазначив, що їхнє відомство розробило можливу модель функціонування ринку землі, яка спрямована на створення умов для того, щоб землю купували дрібні фермери.

Відповідний законопроект буде внесено в парламент тоді, коли ми будемо впевнені, що й ВРУ, і суспільство готові прийняти відповідне рішення. Провал цього законопроекту задасть шкоди на довгий період у питанні зняття мораторію та, як наслідок, в аграрній галузі. Тому права на помилку немає", – резюмував він.