друкувати


Через використання супутникової навігації інженерів-геодизистів позбавлять сертифікатів

31 травня 2018, 11:35

Держгеокадастр хоче позбавити інженерів-геодизистів сертифікатів через використання супутникової навігації GNSS. Про це свідчать дані документу, який опублікував у Facebook член правління Спілки землевпорядників України Андрій Мартин, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, Держгеокадастр саботує передачу власних реєстрів та бази даних іншим органам влади.

Інженерів звинувачують у використанні GPS-приймачів. Також дослідників, начебто, немає у реєстрі сертифікованих інженерів-геодизистів, що суперечить постанові КМУ від 13 липня 1998 Про Порядок використання апаратури супутникових радіонавігаційних систем під час проведення топографо-геодезичних, картографічних, аерофотознімальних, проектних, дослідницьких робіт і вишукувань та кадастрових зйомок.

Цікаво, що ніхто не довів, що геодезичні вимірювання були виконані неточно або помилково.

Кількох надмірно чесних землевпорядників наша кваліфікаційна комісія сьогодні позбавить сертифікатів тільки тому, що вони не стали, як усі, фальсифікувати результати геодезичних досліджень і чесно написали, що використовували апаратуру GNSS (а могли б просто намалювати віртуальний теодолітний хід і спати спокійно). Але їх немає у реєстрі геодезистів, а апаратура не зареєстрована", – зазначає Мартин.