друкувати


Гереги купили агроактивів на $150 млн

31 травня 2018, 10:35

Протягом двох останніх років Олександр і Галина Гереги купили агроактивів на 150 мільйонів доларів, збільшивши свої земельні володіння з 450 гектарів до 110 тисяч гектарів у п'яти областях. Про це повідомляє DT.UA.

Нагадаємо, раніше у коментарі для AgroPolit.com Олександр Герега підтвердив цю інформацію.

Значну частину агропромислових підприємств і сільськогосподарські площі придбані на Хмельниччині та в сусідній Вінниччині. Аграрний напрям став одним із провідних для ТОВ Епіцентр К, у нинішньому році у нього планують вкласти два мільярди гривень.

У публікації йдеться, що водночас Герега наростив свій вплив у місцевих органах влади. На виборах в об'єднаних територіальних громадах Хмельницької області партія «За конкретні справи» була чи не найуспішнішою, масово зараховуючи у свої ряди як рядових депутатів, так і керівників громад.

Секрет успіху простий і перевірений усіма попередніми виборами: партія щедро засівала села і селища всім, що народжує Епіцентр: вікнами, дверима, покрівельними матеріалами тощо. Точніше, не партія — оскільки підкуп виборців мав каратися законом, — а створена одночасно з нею однойменна громадська організація", — зазначає автор.

Цікаво, що ні виборці, ні самі партійці відмінності не бачать, оскільки і звітують перед виборцями усім асортиментом "Епіцентру": перекриті дахи 36 житлових багатоповерхових будинків та 35 об'єктів соціально-культурного призначення, реконструйовано та відремонтовано 112 різних приміщень. Замінено сучасними 7,2 тисячі вікон і 580 дверей у школах, лікарнях, клубах. Надано допомогу будівельними матеріалами 296 школам і дитсадкам, 213 фельдшерсько-акушерським пунктам, 189 будинкам культури, 87 релігійним храмам, виділено місцевим громадам 7 одиниць спецтехніки, 4 автобуси, 8 машин швидкої допомоги. Оздоровлено 1,5 тисячі дітей. Побудували в Городку найбільший у державі спорткомплекс.