друкувати


Фіскали викрили спробу незаконного вивезення понад 7 т кукурудзи

29 травня 2018, 17:00

Департаментом організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії в зоні діяльності митниці ДФС у Херсонській області, Автономної республіки Крим та м. Севастополі викрито спробу незаконного вивезення  товарів  з митної території України. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Нагадаємо, на Волині викрили схему незаконного ввезення сільгосптехніки в Україну.

Декларант, українське підприємство, намагався вивезти з України товар «Кукурудза 3-го класу» обсягом у 7 400 тонн. Митному органу були надані документи, які, за оперативною інформацією Департаменту, мають встановлені ознаки підробки, містять недостовірні відомості та дані, одержані незаконним шляхом.

Йдеться про те, що директор цієї компанії є підставною особою, кукурудза придбавалася за фіктивними документами, що може свідчити про систематичне ухилення від оподаткування суб’єктом ЗЕД.

За даним фактом складено низку протоколів про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України (санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з конфіскацією цих товарів). Вартість предмету правопорушення – майже 36 млн грн", – йдеться у повідомленні.