друкувати


Порошенко підтримав скасування мораторію на землю

29 травня 2018, 09:35

Президент України Петро Порошенко підтримує скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це він заявив на засіданні Національної інвестиційної ради в Києві, передає УНІАН.

Нагадаємо, Європейський суд зобов’язав скасувати в Україні мораторій на продаж землі.

«Чинний мораторій на продаж земель стримує інвестиції, гальмує розвиток аграрного ринку і позбавляє значну кількість громадян України можливості реалізувати конституційне право розпоряджатися своєю земельною власністю. Але навіть рішення Європейського суду з прав людини, який визнав, що абсолютна заборона на купівлю і продаж земель сільськогосподарського призначення порушує Європейську конвенцію з прав людини, не протверезило наших популістів. Мушу визнати, що я в цьому питанні, хоч і стою на позиціях української Конституції та європейського права, але поки що перебуваю в політичній меншості», — сказав Президент.

Петро Порошенко зазначив, що продовжить докладати зусилля щодо зміни політичної ситуації.

«Але я продовжу докладати свої зусилля, щоб добитися в цьому питанні перемоги здорового економічного глузду. Для вирішення такої проблеми демократія вимагає часу і сили, але сили переконання. І, звичайно, роботи з громадською думкою», — наголосив Петро Порошенко.