друкувати


Кабмін проголосував за перепідпорядкування ДФС безпосередньо уряду

28 травня 2018, 10:35

Кабінет Міністрів України на засіданні 23 травня проголосував за перепідпорядкування Державної фіскальної служби (ДФС) безпосередньо Кабміну. Про це пише Інтерфакс з посиланням на Дзеркало тижня. 

Раніше повідомлялося, що реформа ДФС розпочнеться вже зараз, результат її реалізації можна буде побачити за 2-3 роки.

«Кабмін все ж таки проголосував за перепідпорядкування ДФС безпосередньо Кабміну в обхід Мінфіну, за аналогією з Держаудитслужбою. Коли це рішення буде юридично оформлено, Гройсман зможе управляти фіскалами безпосередньо, окремими дорученнями, без зайвих очей і контролю», – сказано в статті.

Джерело в уряді підтвердило агентству Інтерфакс-Україна інформацію про перепідпорядкування ДФС безпосередньо уряду, нагадавши, що така ситуація була під час керівництва фіскальним відомством Ігорем Білоусом.

Водночас співрозмовник агентства рекомендував дочекатися офіційного опублікування відповідного рішення.

Крім того, за інформацією ZN.UA, уряд проголосував за внесення змін до регламенту Кабміну, згідно з яким Міністерство фінансів виключили з переліку відомств, чиє погодження обов'язкове для документів, які подаються на розгляд уряду.

Прийняті в минулу середу зміни регламенту наразі не дозволять Мінфіну контролювати (і за необхідності блокувати) рішення інших відомств щодо виділення коштів або зміни бюджетних програм. Тепер думку Мінфіну просто будуть брати до уваги", -– підкреслюється в статті.