друкувати


Україна ввела санкції для 5-ти великих російських агрохімічних підприємств та 10-х елеваторів

26 травня 2018, 11:31

Один із найбільших у світі виробників фосфоровмісних добрив ПАТ «Фосагро» (Москва) й пов'язане з ним ТОВ «Фосагро-Україна» (Київ) внесені до оновлених списків підприємств, які потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) України. Про це повідомляється на сайті Президента України.

Нагадаємо, що Україна на три роки продовжила дію санкцій щодо низки підприємств Криму.

До цих підприємств вводиться обмеження торгових операцій та блокування активів терміном на три роки. Також до санкційног списку потрапили АТ «Мінерально-хімічна компанія «Єврохім» (Москва), ДП «Агроцентр ЄвроХім-Україна» і ТОВ «Агроцентр Україна» (обидва – Київ).

Крім того, обмеження торгових операцій і блокування активів терміном на три роки вводиться для десяти російських елеваторів «Степнянський», «Малоросійський», «Криловський», «Еянський», «Рівненський», «Ладошки», «Белогінський», «Альбашський», «Уманський», «Величковський», а також для ЗАТ «Хомяковський холодокомбінат» і ТОВ «Акваніка».

Оновлені списки осіб, які потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), опубліковано 24 травня на сайті Президента України.

Згідно з ними, під санкції потрапили +1748 фізичних і 756 юридичних осіб, тоді як рік тому в списках було +1228 фізичних і 468 юридичних осіб.