друкувати


Наталія Микольська вперше повезла до Австрії продавати макарони, органіку та ягоди

25 травня 2018, 08:30

Українська делегація вперше відвідає Австрію з торговою місією. Про це повідомляється на сайті прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку та торгівлі України закликає український бізнес приєднатися до підготовки та участі у торговій місії у березні до Нігерії та Гани.

4-6 липня 2018 року українська делегація відвідає Відень з першою торговою місією в Австрії.

«Експортна стратегія визначає, що країни ЄС мають ключову роль серед «ринків у фокусі» для нашого експорту. Експорт туди постійно зростає. Наприклад, за перший квартал цього року експорт українських товарів до ЄС зріс на 27,4% і склав $5,1 млрд. До Австрії - на 11,6% та склав $142,9 млн за той же період. Тому ми створюємо додаткові можливості для наших експортерів на ринку Австрії, адже торгові місії є інструментом для виходу українських компаній на експортні ринки», - зазначила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

Керівника Офісу з просування експорту Маря’на Каганяк розповіла, що участь у таких заходах дає можливість кожній компанії отримати унікальний досвід.

«Це можливість ознайомитися та краще зрозуміти особливості ведення бізнесової та господарської діяльності місцевих компаній. Кожен учасник отримує реальний досвід ведення переговорів з потенційними іноземними партнерами та корисні контакти, які згодом можуть перерости в контракти. І, нарешті, це нові знайомства з українськими експортерами, які часто перестають у нові бізнес-ідеї й навіть спільні проекти», - розповідає вона.

В пріорітеті місії: кондитерські та макаронні вироби; органічна продукція, овочі, фрукти, ягоди та їх переробка; засоби особистої гігієни та товари для дому.

У 2017 році завдяки торговим місіям, 112 українських компаній відкрили для себе ринки Кенії і Танзанії, Ізраїлю, Швеції, Німеччини, Канади (двічі), Індії, Нідерландів та Китаю.