друкувати


Україна розпочне «газові» переговори з РФ за участю ЄС, – прем’єр-міністр

25 травня 2018, 13:45

Україна та ЄС домовилися розпочати тристоронні перемовини за участю Росії щодо транзиту газу до європейських споживачів. Про це сьогодні, після зустрічі з віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовічем у Брюселі, написав на своїй сторінці у Facebook прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що якщо тарифи на транзит газу по території України буде переглянуто, то «Нафтогаз» претендуватиме на компенсацію від «Газпрому» в розмірі до $15 млрд

В. Гройсман зазначив, що позиція України тут буде твердою і відповідальною.

Наша ГТС – це перевірена та надійна альтернатива будь-яким політичним проектам, на кшталт «Північного потоку-2», – написав він.

Гройсман повідомив, що також відбулося обговорення питання повної інтеграції української об’єднаної енергетичної системи з енергосистемою континентальної Європи (ENTSO-E).

Упевнений, що об’єднання енергосистем може бути гарним прикладом для інших сфер співпраці, а досвід використання нашої газотранспортної системи – надійною альтернативою проекту «Північний потік-2», який давно набув статусу «політичного потоку», – зазначив В. Гройсман.