друкувати


Антибіотики в тваринництві ніхто не відміняв

25 травня 2018, 15:18

Використання антибіотиків – нормальне явище у багатьох видах тваринницької діяльності, якщо не перевищує допустимих норм. Про це розповів очільник Держпродспоживслужби Володимир Лапа у коментарі УНН, повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, що вміст антибіотиків у м’ясній продукції невеликих виробників значно вищий від допустимих норм.

Оцінки, щодо наявності антибіотиків у будь-якій продукції, зокрема й у тваринницькій, можна давати лише після проведення лабораторних досліджень.

У багатьох видах тваринницької продукції використання антибіотиків не заборонено, адже організм тварини, як і організм людини, деколи потребує антибіотиків. Якщо виробник дотримується так званої культури використання антибіотиків – їхня залишкова кількість не перевищує допустимих норм", – пояснив Лапа.

Він наголошує, що Держпродспоживслужба контролює вміст антибіотиків у продукції тваринництва.

У нас діє державна програма моніторингу антибіотиків. За нашими дослідженнями, є певна кількість невідповідностей, але вона дуже несуттєва. На додаток до цього, наша продукція експортується в десятки країн світу – і там точно так само її перевіряють. Тому мені здається що заяви про масове використання антибіотиків у тваринницькій продукції – це не більше, ніж некваліфіковані коментарі», – розповідає очільник.