друкувати


«Нібулон» збудує флот на 100 суден для перевезення 4 млн т зерна щорічно

25 травня 2018, 13:15

Лідер аграрного ринку України сільгосппідприємство «НІБУЛОН» планує в найближчі роки побудувати флот, який складатиметься з 100 суден, щоб щорічно транспортувати 4 млн тонн зерна річками. Про це заявив генеральний директор «Нібулону» Олексій Вадатурський під час урочистого введення в експлуатацію елеваторного комплексу ємкістю 43 тис. тонн і нового причалу (222 м) на перевантажувальному терміналі, пише сайт підприємства.

Нагадаємо, що компанія «Нібулон» із 15 травня відкрила новий сезон пасажирських перевезень катерами по Південному Бугу, Дніпрі та Дніпровській затоці.

Завдання «Нібулона» на найближчі роки – побудувати флот, який складатиметься з 100 суден, щоб транспортувати 4 млн тонн зерна на рік річками. Також компанія починає будівництво нового цеху закритого типу, що дозволить повністю споруджувати судна всередині цеху, без виходу назовні. Розміщену там потокову лінію буде обладнано за найкращими світовими стандартами", – сказав О. Вадатурський.

Крім того, до осені планується проведення підготовчих робіт для будівництва річкових перевантажувальних терміналів у Тернівці (Дніпропетровська область) і Мар'янському (Запорізька область), а весною 2019-го вони можуть бути введені в експлуатацію.

Олексій Вадатурський додав, що тільки на суднобудівному заводі освоєно $70 млн інвестицій. Це дозволяє не лише будувати, а й розробляти нові проекти. Зокрема, закладений разом із Петром Порошенком самохідний перевантажувач – перше судно завдовжки140 метрів, яке буде зведено на заводі. До цього будувалися судна завдовжки 80-100 м.