друкувати


В Україні відтворено понад 260 тис. га площі лісів за 5 років, – Держлісагенство

25 травня 2018, 12:37

За останні п’ять років обсяги відтворених лісів склали 263 тис. га, що на 15% більше від площі суцільних зрубів (227 тис. га). Про це було зазначено під час колегії Державного агентства лісових ресурсів України, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що через нашестя комах-шкідників Україна може втратити ліси.

Начальник Управління лісового господарства та відтворення лісів Держлісагентства Володимир Романовський зазначає, що є тенденції до збільшення площі перестійних насаджень. У майбутньому можливе збільшення норми заготівлі деревини.

«В останні роки у Карпатському регіоні поступові та вибіркові системи вирубок застосовуються ширше, і становлять близько 60% за площею і 47% за запасом», – повідомив він.

Заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар заявив, що застосування вибіркових систем рубок це європейська практика, яку необхідно впроваджувати в Україні.

«Впровадження у лісогосподарську практику вибіркових та поступових систем рубок із удосконаленими технологіями лісозаготівель сприяє формуванню природних лісів, підвищенню їхньої стійкості та забезпечує постійне функціонування лісів, а також більш ефективне використання лісових ресурсів», – наголошує Бондар. 

Колегія Держлісагентства дійшла до висновку: доручити обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Укрдержліспроекту забезпечити збільшення використання вибіркових і поступових систем рубок при підготовці матеріалів, які визначають проведення заготівлі деревини.