друкувати


Новий Кабмін створить конкурентний ринок ж/д перевізників — уряд

14 квітня 2016, 19:23

Новий склад Кабінету міністрів одним зі своїх пріоритетів називає створення конкурентного ринку залізничних перевізників. Про це йдеться в урядовій програмі діяльності, затвердженої Верховною Радою в четвер, 14 квітня.

Кабмін має намір забезпечити вільний доступ компаній до об'єктів залізничної інфраструктури, які залишаються у власності держави. Крім того, планується поетапна відміна перехресного субсидування і в цілому — завершення реформи "Укрзалізниці".

В авіаційній сфері пріоритетами Кабмін називає приєднання України до Європейського спільного авіаційного простору, збільшення обсягу авіаперевезень як всередині країни, так і на зарубіжних напрямках, а також залучення інвестицій в розвиток інфраструктури аеропортів.

Уряд також має намір впроваджувати європейські стандарти будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг, посилити контроль за дотриманням вагових норм транспортних засобів. Крім того, в якості обов'язкової умови при укладанні дорожніх контрактів стане гарантійне обслуговування. Кабмін також має намір завершити реформу управління автодорогами країни, передавши частину трас у відання місцевої влади разом з джерелами фінансування по їх ремонту та утриманню.

У програмі також йдеться, що уряд продовжить курс на пошук інвестицій для розвитку портів України і річкових перевезень.