друкувати


Україна – на 60-му місці у рейтингу глобальної конкурентоспроможності IMD

25 травня 2018, 10:06

Україна з 59-го перемістилася на 60-те місце у щорічному рейтингу глобальної конкурентоспроможності (IMD World Competitiveness Yearbook 2017). Про це повідомляє сайт організації.

Нагадаємо, що за останні чотири роки Україна опустилася із 47-го на 63-тє місце в Глобальному індексі продовольчої безпеки.

Повідомляється, що до рейтингу входять 63 держави. Україна на дві позиції випереджає Монголію та, як і раніше, на 14 позицій відстає від Росії.

На перше місце рейтингу 2018 року вийшли США. Екс-лідер Гонконг опустився на друге. Трійку лідерів, як минулого року, завершує Сінгапур.

Рейтинг Інституту менеджменту (IMD, Швейцарія) ґрунтується на оцінюванні стану економіки країни, ефективності державних органів влади, стану ділового середовища і стану інфраструктури.

Щорічний рейтинг глобальної конкурентоспроможності (The IMD World Competitiveness Yearbook) інститут IMD проводить із 1989 року в співдружності з дослідницькими організаціями в усьому світі. Кожна держава в рейтингу оцінюється на основі аналізу 333 критеріїв за чотирма основними показниками ключових аспектів економічного життя країни.