друкувати


Продуктова контрабанда з ЄС заполонила український ринок — заява

24 травня 2018, 18:20

На внутрішньому ринку України розповсюджені контрабандні продукти з ЄС сумнівної якості, тому українці повинні бути обачними. Про це в коментарі УНН заявив заступник виконавчого директора Союзу споживачів України Михайло Шарков.

Нагадаємо, що з 4 квітня набув чинності закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин».

«Не варто вірити етикетці товару, на якій вказано, що його привезли з ЄС. Це може бути товар, який насправді зроблений в Україні кустарним методом – в якомусь підвалі», – пояснив він.

Шарков додав, що як правило, це контрабанда за яку ніхто не платить податки, тому невідомо, чим може обернутися вживання такої продукції.

«Ми не знаємо, чи пройшов він сертифікацію, чи має дозвіл на продаж. Якість таких товарів визначити неможливо. у зв’язку з тим, що наша Держпродпотребслужба і влада «закрили на це очі», то сьогодні такі товари можна без проблем придбати в інтернеті, на ринку та навіть у вітчизняних торгових мережах», – розповів заступник.

Також він підкреслив, що через відсутність системного контролю, український споживач, купуючи продукти, може розраховувати тільки на самого себе.