друкувати


ЄС може запровадити до України економічні санкції, – Данилюк

23 травня 2018, 18:25

Якщо влада не усуне подвійне оподаткування, то Україні загрожують економічні санкції Європейського Союзу. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, пише Finclub.

Нагадаємо, що до санкційного списку потрапили аграрні компанії в окупованому Криму.

За словами міністра, до 28 червня Україна повинна підписати багатосторонню конвенцію про виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування. Це так званий MLI. Відповідне рішення було прийнято Кабміном ще у грудні 2017 року.

Чому важливо підписати документ до 28 червня? Це останній шанс для України приєднатися до цієї угоди",  – нагадав Олександр Данилюк.

За його словами, документ ще потрібно ратифікувати. Загалом процес має бути завершений до кінця року. Якщо це не буде зроблено – існуватиме ризик застосування проти України економічних санкцій із боку ЄС.

Всі ми підтримуємо інвестклімат. Тому відповідні повноваження мають бути надані мені для підписання цієї угоди. Ми повинні почати відповідні процедури", – наголосив очільник Мінфіну.

Також повідомляється, що у рамках саміту Україна–ЄС, 9 липня буде розглянуто питання вступу України до Європейського енергетичного союзу, Митного союзу ЄС і Єдиного цифрового ринку ЄС.